Відбулося чергове засідання спостережної комісії при обласній військовій адміністрації

16.09.2023

15 вересня 2023 року під керівництвом заступниці голови ОДА Людмили Сірко відбулося засідання спостережної комісії при обласній військовій адміністрації. Учасники заходу узгодили порядок роботи комісії та питання виїзної роботи обласних, районних спостережних комісій.

Розпочинаючи засідання, Людмила Сірко ознайомила присутніх з оновленим складом спостережної при обласній військовій адміністрації, наголошуючи на важливості здійснення громадського контролю за дотриманням прав, свобод і законних інтересів засуджених осіб та звільнених від відбування покарання, залучення до цієї діяльності громадських організацій, надання допомоги у соціальній адаптації таких осіб, організацію виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання.

Член спостережної комісії, директор реабілітаційного шелтеру Святої Ольги Микола Горгула розповів про шелтер Святої Ольги, що у селищі Лисець (ГО «Елеос-Україна»). Цей прихисток облаштований задля тимчасового перебування для людей, потерпілих від домашнього насильства. Його завдання – створення гідних умов для соціально незахищених груп населення.

Під час засідання спостережної комісії обговорювали питання щодо підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання, забезпечення їх тимчасовим житлом, проведення з ними психосоціальної роботи.

Окремо заслухали питання щодо особливостей роботи спостережної комісії при Коломийській районній державній (військовій) адміністрації.

Йшлося й про організовані виїзні засідання спостережної комісії при ОВА, розгляд звернень щодо дотримання прав, свобод, законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання.

Поділитися: