Українські підлітки можуть отримати безплатну психологічну допомогу

26.09.2023

Українські підлітки й молодь можуть отримати безплатну психологічну допомогу в межах спільного проєкту благодійної організації Teenergizer і ГО “YouthUp” (за підтримки ЮНІСЕФ).

Про це повідомили на порталі “Укрінформ”.

Отримати індивідуальну онлайн-консультацію можна, скориставшись чатом, за посиланням.

Автори проєкту наголошують, що всі консультації є безплатними та анонімними. Учасникам також гарантують нерозголошення конфіденційної інформації.

Повномасштабне вторгнення та його наслідки активно впливають на психоемоційний стан як дорослих, так і дітей. Особливо вразливими в цей період є підлітки, які, дорослішаючи, стикаються з низкою проблем і викликів, що ще більше посилюються на фоні постійно стресу в умовах війни. Однак сьогодні люди все частіше, аби впоратися зі своїми проблемами та переживаннями, звертаються до психологів.

Психологічну підтримку та допомогу на сайті Teenergizer надають волонтери – студенти факультетів психології та соціальної роботи, які проходять навчання з 2 курсу бакалаврату.

“Часто вони самі нещодавно мали такі ж проблеми як і ті, хто до них звертається. Це консультація за принципом рівний – рівному”, – стверджують організатори.

Підлітки можуть обговорити з консультантами теми та питання, які їх найбільше турбують:

  • апатія,
  • тривожність,
  • булінг,
  • сексуальна освіта,
  • профілактика ВІЛ/СНІД тощо.

Проєкт є частиною Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”.

Поділитися: