Питання утвердження української національної та громадянської ідентичності - важлива складова державної політики

24.05.2024

В умовах героїчного протистояння народу України проти збройної агресії російської федерації, особливого сенсу набуло питання не тільки усвідомлення української національної та громадянської ідентичності, яка багато років подавлялася та "розмивалася", а й її утвердження.

Сьогодні члени координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Коломийській районній державній адміністрації з робочим візитом відвідали Отинійську селищну територіальну громаду.

Заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук проінформувала про основні засади Стратегії утвердження української національної та громадянської ідентичності на період до 2030 року.

Голова Молодіжної ради Отинійської селищної ради Максим Сарахман та заступник директора з навчально-виховної роботи Отинійської ліцею Іван Лаврик проінформували про національно-патріотичні заходи в закладах освіти Отинійської селищної ради. Також на зустрічі обговорили питання залучення молоді до промоції української ідентичності в Україні та за її межами.

Члени координаційної ради з питань утвердження української національної та громадянської ідентичності при Коломийській районній державній адміністрації взяли участь в урочистому відкритті вишколу із національно-патріотичного виховання приуроченого до 110-ї річниці з часу утворення Легіону Українських Січових Стрільців.

Поділитися: