Перевірка захисних споруд цивільного захисту

15.09.2023

На засіданні оперативного штабу з координації дій із запровадження та здійснення правового режиму воєнного стану на території Коломийського району, яке відбулося 11 вересня 2023 року, розглядалось вкрай важливе питання про стан готовності наявних захисних споруд цивільного захисту.

Станом на 11 вересня 2023 року на території Коломийського району розташовано 565 укриттів з них 5 сховищ, 339 протирадіаційних укриттів та 221 найпростіше укриття.

З метою об’єктивної оцінки ситуації щодо стану готовності захисних споруд цивільного захисту, голова Коломийської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков вирішив особисто провести додатковий огляд окремих приміщень фонду захисних споруд цивільного захисту (протирадіаційні укриття) в Коломийській громаді. Перевірку здійснив спільно з представниками органів місцевого самоврядування.

В Коломийській територіальній громаді налічується 191 захисна споруда. Інтерактивну карту розміщення наявних сховищ, протирадіаційних укриттів та найпростіших укриттів можна переглянути на офіційному сайті Коломийської РДА у розділі відділу з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи, перейшовши за посиланням.

Роботи по відповідній підготовці захисних споруд цивільного захисту в Коломийському районі продовжуються.

За результатами обстеження органам місцевого самоврядування було дано доручення щодо проведення робіт з покращення стану захисних споруд та усунення виявлених недоліків.

Поділитися: