Курс на модернізацію країни

23.12.2011

- Президент України запевнив журналістів міжнародних, центральних та регіональних ЗМІ, що робитиме все для того, щоб наблизити Україну до європейських демократичних стандартів життя.

На запрошення прес-служби Президента України група прикарпатських журналістів взяла участь у підсумковій прес-конференції Глави держави, що відбулася 21 грудня в Українському домі.

Як наголосив у своєму вступному слові Віктор Янукович, у 2012 році влада продовжить модернізувати країну, використовуючи ті переваги, які країна отримала за останні два роки.

Зокрема, Президент України наголосив: за цей період вдалося значно скоротити дефіцит державного бюджету - з 14% в минулому році - до 3,5%. За словами Віктора Януковича, на наступний рік дефіцит бюджету складатиме 2,5%; скоротяться суми обслуговування зовнішнього боргу України.

«У наступному році ми плануємо доходи бюджету майже на 100 мільярдів більше, ніж у 2011-му, - підкреслив Глава держави, - робота буде йти в напрямку посилення ефективної економіки, проведення прагматичної зовнішньої політики». Водночас Віктор Янукович запевнив журналістів міжнародних центральних та регіональних ЗМІ: «Соціальні стандарти зростатимуть, а це покращення якості життя громадян, удосконалення медицини, освіти, і ми будемо робити все для того, щоб це відчували люди, щоб наблизити Україну до європейських демократичних стандартів життя».

- Президент України : Влада зробить усе для справедливого розподілу соціальних пільг

Робота з вдосконалення системи надання пільг для різних категорій громадян триватиме. Про це 21 грудня заявив Президент України Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції в Українському домі, учасниками якої була група журналістів Прикарпаття.

Нині, зазначив Глава держави, в Україні діють багато популістських законів, які «приймалися під різні вибори – президентські, парламентські, в інтересах різних політичних сил». Унаслідок цього і виникло болюче питання чорнобильців, під яке, за словами Віктора Януковича, «підлаштовуються певні аферисти, шахраї, а потім до них приєднуються ще деякі політичні гравці, які виросли за роки незалежності на різних авантюрах».

«Це прикро… Не можна гратися на біді», - наголосив Віктор Янукович.

Глава держави запевнив представників ЗМІ: «Ми ніколи не будемо приховувати недоліків, не допускатимемо несправедливих підходів. Влада зробить усе для справедливого розподілу соціальних пільг».

«Безумовно, ми повинні вирішувати ці проблемні питання, в тому числі, відверто казати про непідйомні соціальні зобов’язання держави, які сьогодні ще залишаються», - зазначив Президент України Віктор Янукович.

- Громадяни матимуть справедливі тарифи на житлово-комунальні послуги, - переконаний Президент України В Україні продовжиться робота зі створення в житлово-комунальній сфері стимулів для появи мереж об’єднань співвласників житлових будинків, - заявив 21 грудня Президент України Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції в Києві.

«Питання встановлення тарифів буде розглядатися «під мікроскопом, - переконаний Глава держави. - Ми робитимемо все, аби не допустити, щоб прорахунки, які мають господарюючі суб’єкти, покладали на плечі людей. Люди повинні мати право отримувати справедливі тарифи». Саме тому, зазначив Віктор Янукович, створюється конкурентне середовище для постачальників послуг ЖКГ як за ціною, так і за якістю.

«Поява нового класу повноцінних власників житла створить основу для модернізації успадкованого ще з радянських часів житлово-комунального господарства», - переконаний Президент України.

- У 2012 році реформування освіти та медицини триватиме, - Президент України

У наступному році реформи в освіті та медицині матимуть продовження. Про це 21 грудня заявив Президент України Віктор Янукович на підсумковій прес-конференції, що відбулася в Українському домі. Учасниками президентської прес-конференції була група журналістів з Івано-Франківщини, серед яких автор цих рядків.

Торкнувшись у своєму вступному слові освітньої галузі, Глава держави сказав про те, що у поточному році введено в експлуатацію 21 нову школу, прийнято рішення щодо створення Національної електронної бібліотеки. «Безумовно, йдеться лише про перші кроки, - зауважив Віктор Янукович. - Реформа освіти буде продовжена і в наступні роки.

Щодо медичної реформи, то, як наголосив Президент України, триває активна робота над відповідним законодавством. «Вже готові конкретні пропозиції щодо вдосконалення системи медичних закладів та створення умов соціального медичного страхування. Ми вже почали робити перші кроки», - запевнив Віктор Янукович, наголосивши, що в 4 пілотних регіонах України вже створено 160 Центрів первинної медико-санітарної допомоги, а в межах національного проекту «Нове життя» активно будуються та відкриваються обласні перинатальні центри. Відповідно до доручення Президента України Віктора Януковича за підсумками його робочої поїздки на Прикарпаття 11 листопада 2010 року, в м. Івано-Франківську триває спорудження обласного перинатального центру, фундамент під який закладено 7 листопада поточного року.

Поділитися: