Коломийська ЦБС отримала комп'ютери

17.10.2011
Коломийська ЦБС отримала комп'ютери

"Бібліоміст" - це партнерська робота Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) і Міністерства культури України, на підтримку якої Фундація Білла та Мелінди Гейтс надала грант на суму 25 млн. доларів США. Метою програми є поліпшення доступу населення до інформації та підвищення навичок використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій шляхом обладнання комп’ютерами з Інтернетом мережі публічних бібліотек та впровадження різноманітних навчальних і грантових програм. До 2013 року в рамках програми буде обладнано понад 1600 бібліотек по всій Україні.

Участь бібліотек у програмі «Бібліоміст» відбувається на конкурсній основі. Підтримка ініціатив модернізації бібліотек органами влади є необхідною умовою конкурсу й передумовою успіху програми і розвитку сучасної інфраструктури на місцях.

Коломийською райдержадміністрацією було виконано всі умови участі у програмі: зроблено ремонти в бібліотеках, обладнано засобами захисту, підключено швидкісний Інтернет.

В Коломийському районі у реалізації програми взяли участь: центральна районна бібліотека, масові бібліотеки смт.Печеніжин, Отинія, Гвіздець. Наша бібліотечна система отримала 15 комп’ютерів з програмним забезпеченням, 4 принтери, 4 сканери та 4 набори мережевого обладнання загальною вартістю 496788 грн.

Поділитися: