У Коломийській громаді відкрили притулок для жінок та дітей, які постраждали від насильства

21.02.2024

У Коломийській громаді відкрили притулок для жінок та дітей, які постраждали від насильства.

Домашнє насильство – тема про яку не можна мовчати, а тим більше терпіти. У Коломийській громаді готові допомагати жінкам та дітям, які цього потребують. Їм не просто надаватимуть прихисток, але й правову, соціальну, медичну та психологічну підтримку.

У відкритті закладу взяли участь голова Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації Світлана Онищук, заступник голови ОДА Людмила Сірко, начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков, голова Коломийської міської територіальної громади Богдан Станіславський.

Це – перший такий заклад у громаді. Він розрахований на одночасне перебування 25 жінок та дітей. Для цього створено всі належні умови, що вдалось зробити завдяки спільним зусиллям.

Так, за фінансової підтримки держави відремонтовано приміщення. А за сприяння іноземних благодійних організацій та за кошти місцевого бюджету – облаштували заклад меблями, інвентарем та необхідною побутовою технікою. Наявні житлові кімнати, дитячий ігровий зал, зал для тренінгів, кухня, їдальня, санвузли та душові кімнати.

Поділитися: