Завдяки міжнародним організаціям на Прикарпатті впроваджують грантові проєкти щодо відновлення як переміщеного, так і місцевого бізнесу

09.10.2023

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко зустрілася із представницями чеської благодійної організації «Людина в біді». Йшлося про впровадження на Івано-Франківщині проєкту щодо грантової підтримки підприємств, які перемістилися з територій, постраждалих від війни до нашого регіону, малі та середні підприємства, які очолюють жінки, а також підприємства, які працевлаштовують осіб, що належать до вразливих груп і мають обмежений доступ до ринку праці.

«Надзвичайно важливо, щоби український бізнес працював і розвивався, незважаючи на війну. Зараз впроваджується урядові програми підтримки та розвитку бізнесу, що мають допомогти йому стати сильнішим, не дивлячись на складні нинішні умови. Міжнародні громадські організації також активно реалізовують проєкти щодо підтримки підприємницької діяльності на Івано-Франківщині. Обласна державна (військова) адміністрація надаватиме максимальне сприяння щодо активного впровадження саме таких проєктів в нашому регіоні та залучатиме до цього важливого напрямку прикарпатські територіальні громади», - зазначила Людмила Сірко.

Представниці чеської благодійної організації «Людина в біді» розповіли про умови участі у конкурсі на отримання мікрогрантів для відновлення як переміщеного, так і місцевого бізнесу, який постраждав внаслідок воєнних дій після 24 лютого 2022 року, веде або планує вести свою діяльність у Львівській або Івано-Франківській областях, прагне відновити бізнес та має потенціал для створення робочих місць та можливості для його реалізації.

Мовилося про категорії підприємств, які можуть взяти участь у цьому проєкті, пріоритети у виборі його учасників, питання щодо використання грантових коштів, критерії оцінювання грантових заявок та процедуру щодо їх подання. Під час зустрічі наголошувалося на важливості впровадження таких проєктів на Івано-Франківщині.

Детальніше ознайомитися із умовами цього проєкту можна за посиланням: http://surl.li/lyxag .

Поділитися: