Безпека наших людей – на першому місці, – Олексій Кулеба

22.09.2023

В рамках засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України під головуванням Олексія Кулеби 20 вересня на Одещині відбулося обговорення питання безпеки навчального процесу.

Пріорітетним питанням є розбудова сховищ цивільного захисту для навчальних закладів регіону.

Андрій Фігель, очільник департаменту капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської ОВА, повідомив, що це питання будівництва споруд цивільного захисту постійно обговорюється.

“Укриття є першочерговими та терміновими завданнями для виконання в цьому та наступних роках. Згідно з Постановою КМУ №419 надається субвенція з державного бюджету на сформований перелік обʼєктів укриття в закладах освіти”, – зазначив Андрій Фігель.

Заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба нагадав учасникам засідання, що триває перевірка обʼєктів укриття та закликав представників ДСНС та інших служб, які причетні до таких рейдів, проводити роботу з керівниками органів місцевого самоврядування.

“Для нас це має бути як молитва: у будь-якій незрозумілій ситуації, як витрачати кошти, ви йдете і витрачаєте їх на укриття. Безпека наших людей на першому місці”, – підсумував Олексій Кулеба.
Поділитися: