Охорона культурної спадщини – важлива складова державної політики

19.09.2023

Коломийщина багата пам’ятками культурної спадщини. Збереження цих пам’яток для передачі наступним поколінням є одним з основних пріоритетів діяльності органів місцевого самоврядування.

18 вересня 2023 року під головуванням заступниці голови Коломийської райдержадміністрації Ганни Кравчук відбулася нарада з відповідальними особами у сфері охорони культурної спадщини територіальних громад району.

У нараді взяли участь в.о. начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації Тетяна Лапка та завідувач сектору з питань охорони культурної спадщини управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації – Андрій Давидюк.

Заступниця голови Коломийської районної державної адміністрації Ганна Кравчук ознайомила присутніх із основними вимогами Закону України «Про охорону культурної спадщини» та нормативно-правовими актами у сфері охорони культурної спадщини. Більш детально про укладання охоронних договорів, інвентаризацію пам’яток культурної спадщини в територіальних громадах та їх паспортизацію, зокрема про повноваження органів місцевого самоврядування відповідно до вимог Закону проінформував присутніх Андрій Давидюк.

Результатом наради ради стануть рекомендації територіальним громадам району щодо виконання вимог Закону України «Про охорону культурної спадщини» та інших нормативно-правових актів у цій сфері.

Поділитися: