Онлайн-семінар щодо відкритих даних

18.09.2023

За останні роки цифрова трансформація стала однією з ключових тем для управління державними ресурсами. Важливою частиною цієї трансформації є відкриті дані, які дозволяють забезпечити доступність публічної інформації для зацікавлених сторін та всіх громадян.

З метою підвищення кваліфікації відповідальних осіб - розпорядників інформації, які забезпечують завантаження наборів відкритих даних на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних, управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Івано-Франківської облдержадміністрації провело онлайн-семінар на тему: «Формування наборів даних та завантаження їх на Єдиний державний веб-портал відкритих даних».

«Відкриті дані стають ключовим інструментом для сприяння прозорості, підвищення ефективності управління та створення нових можливостей для розвитку суспільства», – на початку семінару зазначив начальник управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації облдержадміністрації Ігор Фіняк.

Близько 90 учасників приєдналися до онлайн-навчання, спікером якого була фахівчиня відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифрової освіти Зоряна Слота. На заході обговорили питання нормативної бази розпорядника інформації, реєстрації розпорядника інформації на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних і створення самих наборів даних розпорядниками інформації.

Учасники мали можливість винести проблемні питання в площину дискусії та отримати відповіді в реальному часі, що сприяло взаємному обміну досвідом та підвищенню рівня розуміння важливості теми відкритих даних.

Таке онлайн-навчання є кроком у напрямку вдосконалення цифрового урядування та побудові сучасної та відкритої держави, де доступ до інформації є правом кожного громадянина.

Довідково

Відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» та постанови Кабінету Міністрів України від 21.10.2015 № 835 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних» розпорядники інформації зобов’язані оприлюднювати публічну інформацію у вигляді наборів даних на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних (data.gov.ua).

Поділитися: