Освітній процес на Коломийщині

13.09.2023


В Коломийському районі функціонує 122 самостійні заклади загальної середньої освіти та 29 філій, які функціонують при опорних закладах. На сьогодні, всі заклади загальної середньої освіти територіальних громад Коломийщини працюють та забезпечують освітній процес за очною формою навчання.

У ліцеях, гімназіях та початкових школах навчається 30249 учнів, забезпечують освітній процес 3985 педагогічних працівників.
Варто зазначити, що 2020 учнів нашого району та 70 педагогічних працівників продовжують перебувати за кордоном. Учні, що пребувають за кордоном здобувають освіту за дистанційною, сімейною, екстернатною формами навчання.

В 85 закладах Коломийщини навчається 771 учень, з числа внутрішньо переміщених осіб, з них найбільше учнів здобувають освіту в Коломийських (458) та Городенківських (73) освітніх закладах.

Для забезпечення інклюзивного навчання сформовано 298 класів, в яких 339 учнів здобувають інклюзивну освіту. Крім того, в районі працює 5 інклюзивно - ресурсних центрів, які надають безперервний супровід та постійну психологічну підтримку батькам і дітям з особливими потребами.

Освіта важлива завжди!
Дякуємо нашим Захисникам і Захисницям за можливість навчати та навчатися!

Поділитися: