На Коломийщині вшанували пам’ять захисників та захисниць, які віддали своє життя за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

29.08.2023


29 серпня 2023 р. українці вшановують День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Сьогодні усі громади Коломийського району долучилися до загальнонаціональної хвилини мовчання на знак вшанування пам’яті за захисниками України та Всеукраїнської акції «Сонях». У всіх населених пунктах району відбулися панахиди за загиблими героями, покладання квітів до пам’ятників, меморіальних знаків, місць поховань захисників України та урочисті збори за участю ветеранів війни, членів сімей загиблих захисників і захисниць України, приспущено Державний прапор України. В освітніх закладах та закладах культури відбулись національно-патріотичні заходи з метою вшанування захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

У цей день в Угорницькому Спасо-Преображенському чоловічому монастирі, біля пам’ятного знаку загиблим воїнам – вихідцям з Прикарпаття, які віддали своє життя за волю і незалежність України в часі російсько-української війни, відбулися поминальні заходи. Очолив панахиду Керуючий Івано-Франківською єпархією Православної Церкви України, Митрополит Галицький Андрій (Абрамчук). Йому співслужили: Керуючий Донецько-Слов'янською єпархію Православної Церкви України, Єпископ Донецький і Слов’янський, Сава (Фризюк), Єпископ Коломийський, вікарій Івано-Франківської Єпархії Православної Церкви України, намісник обителі, Владика Павло (Мисак), священнослужителі Івано-Франківської єпархії та братія монастиря в священному сані. На завершення богослужіння учасники поминального заходу здійснили покладання квітів до пам’ятних стел та запалили лампади у пам’ять про загиблих героїв.

Ми пам’ятаємо кожного, хто віддав своє життя, захищаючи Україну. Сьогоднішній день присвячений для гідного вшанування їхньої пам'яті. День, коли кожен українець може подякувати загиблим захисникам та виявити пошану. Схиляємо голови у вдячності перед тими, хто тримав небо над нашими містами і селами, даючи нам можливість у цей час вчитися, працювати, розвивати соціальні ініціативи та відстоювати демократію й права людини тут, у тилу.

Поділитися: