Заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук відвідала заклади освіти Чернелицької селищної територіальної громади

23.08.2023

Спільно з представниками Коломийського районного управління головного управління ДСНС України в Івано-Франківській та представникми селищної ради відвідали 7 закладів загальної середньої освіти, які функціонують на території громади.

Проінспектували стан їх готовності до нового навчального року, особливу увагу звернули на захисні споруди, які можуть використовуватися для захисту учасників освітнього процесу.

Загалом, з 7 комунальних закладів середньої освіти територіальної громади у 3 облаштовуються найпростіші укриття, у 4 - наявні протирадіаційні укриття (ПРУ). В окремих закладах підготовчі роботи ще тривають, керівники роблять все можливе для того, щоб розпочати очне навчання. За оперативною інформацією 532 учнів мали б приступити до навчання в громаді.

Під час візиту Ганна Кравчук зазначила, що у новому 2023/2024 навчальному році пріоритетними залишаються питання створення безпечного освітнього середовища у закладі, а саме належного облаштування захисних споруд та забезпечення комфортних, а головне безпечних умов для всіх учасників освітнього процесу.

Нагадаємо, що відповідно до нормативних документів, освітній процес може бути організовано за очною, дистанційною формами навчання або їх поєднанням (за змішаним режимом) залежно від можливостей фонду захисних споруд в цих закладах.

Поділитися: