Ганна Кравчук провела нараду з керівниками органів управління освітою територіальних громад

01.08.2023

Сьогодні під керівництвом заступниці голови райдержадміністрації Ганни Кравчук відбулася онлайн - нарада за участі першого заступника голови райдержадміністрації Любові Михайлишин, начальника Коломийського районного управління ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області Андрія Мочерняка, начальника Коломийського районного відділу Державної установи "Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України" Івана Ковальчука та керівників органів управління освітою територіальних громад Коломийського району.

Важливими питаннями, які були розглянуті на нараді, були: забезпечення закладів освіти об’єктами фонду захисних споруд цивільного захисту (їх облаштування), забезпечення проведення медичних оглядів працівників освіти та профілактичних щеплень дітей, передача іншого окремого індивідуального майна з державної власності у комунальну.

Розпочинаючи нараду, заступниця голови районної державної адміністрації Ганна Кравчук наголосила на важливості підготовки закладів освіти до нового навчального року.

Безпека дітей – головний пріоритет в освітньому процесі. Наближаємося до навчального року. Уряд прийняв постанову Кабінету Міністрів України від 28.07.2023 року №782, якою визначено, що новий навчальний рік розпочнеться з 1 вересня 2023 року та закінчиться 28 червня 2024 року. І саме, від конкретної безпекової ситуації в кожному населеному пункті, готовності закладів освіти залежить, яка форма організації освітнього процесу буде запроваджена з 1 вересня – зазначила Ганна Кравчук.

Андрій Мочерняк проінформував присутніх про моніторингові обстеження споруд цивільного захисту закладів освіти району та виявлені недоліки. Особливу увагу, посадовець звернув на продовження відповідної роботи щодо облаштування споруд цивільного захисту, споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів, відповідно до критеріїв та вимог діючого законодавства.

До слова, попередні моніторингові обстеження працівниками ДСНС були проведені в більшості громад Коломийського району.

Іван Ковальчук наголосив, що закінчився карантин і завданням кожного працівника закладу освіти є проходження обов'язкового медичного огляду перед початком навчального року. Контроль та відповідальність за їх проходження на керівниках закладів. Проведення профілактичних медичних оглядів працівників має надзвичайно важливе значення, адже виявивши будь-яке захворювання на ранніх стадіях, можна запобігти його прогресуванню – зазначив посадовець.

Також, в ході наради обговорили питання залучення учнів, з числа внутрішньо переміщених осіб, до навчання в закладах нашого району, питання формування пакету документів щодо передачі шкільних автобусів з державної власності у комунальну власність територіальних громад і подання його на погодження Міністерству економіки України та інші важливі питання.

Поділитися: