Блаженнійший Митрополит Епіфаній звершив Божественну літургію в селі Задубрівці Коломийського району

08.07.2023

Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній сьогодні, під час Першосвятительського візиту у Івано-Франківсько-Галицьку єпархію завітав до Святині Галицького Гостинця в селі Задубрівці Коломийського району Івано-Франківської області, де звершив Божественну літургію.

Після спільної молитви у цьому дивовижному місці – яке, за переказами, було побудоване «темним», сліпим хлопцем, який прозрів після зведення каплички, і якого тепер ми знаємо як святого Іова Почаївсього, — Блаженнійший Митрополит Епіфаній звернувся до вірних із Першосвятительським словом.

«Ми знаємо, що до пустого колодязя ніхто не приходить почерпати воду. Приходять і черпають із животворчих джерел. І це місце справді є унікальним, адже до нього линуть людські душі.

Був період, коли забороняли – коли зносили, коли засипали джерела, але не дивлячись на це, люди линули. І виникає запитання: де зараз ті люди, які забороняли? Їх немає. А люд і сьогодні лине до цих особливих духовних місць, де почерпає невидиму Божественну благодать, відчуваючи близькість Господню до всіх, хто любить Його».

Поділитися: