Відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС

07.07.2023

Відбулося позачергове засідання комісії з питань ТЕБ і НС

7 липня 2023 року голова районної державної адміністрації Любомир Глушков провів позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Коломийській райдержадміністрації.

За результатами засідання комісії керівникам районних служб та органів місцевого самоврядування доручено оперативно провести аварійно-рятувальні та невідкладні роботи для ліквідації наслідків паводків у Нижньовербізькій, Печеніжинській та Коломийській громадах. А також подбати про населення: розмістити в місцях тимчасового проживання, організувати харчування, забезпечити продуктами першої необхідності, організувати медичну допомогу та повідомити про заборону використання води з криниць, організувати роботу аварійних бригад та забезпечити безперебійне електро та газопостачання, провести роз'яснювальну роботу серед населення щодо посилення нагляду за дітьми під час паводків.

Коломийський районний відділ ДУ Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України має посилити нагляд за санітарно-епідеміологічною ситуацією у цих громадах. Це потрібно, щоб не допустити спалахів інфекційних захворювань.

Ситуацію на затоплених ділянках доріг контролюватимуть рятувальники та правоохоронці. Також поліція має посилити безпекові заходи та охорону громадського порядку.

Крім того, рекомендовано головам територіальних громад терміново утворити штаби з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, провести позачергові засідання комісій ТЕБ та НС, забезпечити проведення консультаційно-роз'яснювальної роботи для населення територіальних громад.






Поділитися: