Актуальні проблеми освіти сьогодення

13.06.2023

Актуальні проблеми освіти сьогодення

Начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков відвідав Коломийський педагогічний фаховий коледж Івано - Франківської обласної ради.

Сьогодні на базі Коломийського педагогічного фахового коледжу, за сприяння райдержадміністрації, відбувся навчальний захід на тему «Актуальні проблеми освіти сьогодення».

У заході взяли участь керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники опорних закладів та ліцеїв нашого району.

Любомир Глушков привітав присутніх із закінченням навчального року та подякував всім колективам і кожному управлінцю за сумлінну працю, допомогу Збройним Силам України, підтримку внутрішньо переміщених осіб. Також, керівник району у своєму виступів наголосив на підготовці навчальних закладів до нового навчального року, зокрема на питанні належного облаштування укриттів у закладах освіти.

Зазначимо, що нові виклики сьогодення змусили освітніх управлінців, приймати оперативні рішення, як організовувати освітній процес дітям, коли завершувати навчальний рік, як оцінювати учнів та видавати документи про освіту, як забезпечити оплату працівникам закладів освіти, як здійснювати атестацію педагогічних працівників, як надавати психологічну підтримку всім учасникам освітнього процесу.

Тож, освітяни під час тренінгу отримали теоретичні знання з актуальних питань, а саме про те, як сформувати лідерські якості в освітніх управлінців, як зберегти психоемоційне здоров’я вчителя та психологічну стійкість в умовах війни.

Ділилися знаннями та навчали присутніх завідувачка навчально - виробничої практики Коломийського педагогічного фахового коледжу Івано - Франківської обласної ради, супервізор НУШ, кандидатка психологічних наук, тренерка Людмила Прокопів та викладачка коледжу, тренерка Ольга Гаврилаш.

Дякуємо директору коледжу Валерію Ковтуну, тренеркам та освітянам за цікаву та корисну зустріч.

До слова, сьогодні між Коломийською районною державною адміністрацією та Коломийським педагогічним фаховим коледжем підписано декларацію про співпрацю.

Разом до Перемоги!

Поділитися: