Людмила Сірко провела нараду із керівниками структурних підрозділів ОДА, обласних департаментів, служб та управлінь

29.05.2023

Людмила Сірко провела нараду із керівниками структурних підрозділів ОДА, обласних департаментів, служб та управлінь

У ході наради підсумовано роботу за попередній місяць та окреслено основні напрямки співпраці на найближчий час.

Розпочинаючи нараду, заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко наголосила на важливості початку оздоровчої кампанії цьогоріч. Оздоровлення та відпочинок дітей відбуватиметься у вісімнадцяти закладах з урахуванням підвищених вимог до безпеки дітей. Важливим є наявність цих у закладах бомбосховищ та евакуаційного транспорту, організації сповіщення про можливу тривогу, облаштування медичних кабінетів, кімнат-ізоляторів (окремо для дівчат і хлопців) та дотримання пожежної безпеки.

Під час наради обговорювали реалізацію державних та місцевих програм щодо соціальної підтримки військовослужбовців, учасників АТО, сімей постраждалих, загиблих у бойових діях та зниклих безвісти. Йшлося й про реалізацію проєкту «Турбота про родину Героя», у рамках якого дітки з мамами оздоровлюються та відпочивають у готельно-відпочинкових комплексах Прикарпаття.

Важливими питаннями, які були розглянуті на нараді, були: здійснення гуманітарного супроводу внутрішньо переміщених людей, співпраця у цьому напрямку із міжнародними й гуманітарними партнерами, надання допоміжних засобів реабілітації для осіб з інвалідністю, проведення тренінгових занять для прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів-піклувальників, опікунських сімей, патронатних вихователів та фахівців із соціальної роботи.

Також обговорювали питання перерахунку пенсій та житлових субсидій Пенсійним фондом України. Наголошувалося на важливості організації роботи щодо оцифрування трудових книжок, електронізації пенсійних справ та загалом цифровізації соціальних послуг. Проведення навчальних занять із працівниками кадрової роботи з цих питань.

Значну увагу на нараді було приділено напрямкам роботи служби у справах дітей ОДА щодо створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, їх матеріально-технічному забезпеченню, захисту житлових і майнових прав дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування.

На завершення наради Людмила Сірко дала відповідні доручення керівникам структурних підрозділів ОДА, обласних департаментів, служб та управлінь щодо вирішення проблемних питань, які обговорювалися на нараді.

Поділитися: