Івано-Франківщина – у числі областей, в яких коштом Європейського Союзу будуть впроваджуватися пілотні стратегії адаптації до зміни клімату

24.05.2023

Івано-Франківщина – у числі областей, в яких коштом Європейського Союзу будуть впроваджуватися пілотні стратегії адаптації до зміни клімату

За рішенням наглядової ради проєкту міжнародної технічної допомоги «Посилення спроможності регіональних та місцевих органів влади для впровадження та застосування законодавства ЄС у сферах захисту навколишнього середовища, протидії кліматичним змінам та розвитку інфраструктурних проєктів» (Проєкт APENA 3), який реалізовується Представництвом Європейського Союзу в Україні, Івано-Франківську область обрано як одну з трьох областей, в якій будуть впроваджуватися пілотні стратегії адаптації до зміни клімату та відповідні плани їх реалізації за кошти Європейського Союзу.

Сьогодні начальник управління екології та природних ресурсів обласної державної адміністрації Андрій Пліхтяк взяв участь у зустрічі-презентації проміжних результатів Компоненту 3 зазначеного проєкту.

Експерти проєкту APENA 3 розповіли про оцінку вразливості секторів економіки до зміни клімату та поділилися прогнозами щодо того, як зміниться клімат та як це вплине на різні сектори економіки. Крім того, експерти повідомили, що триває робота над розробленням стратегії зміни клімату для Івано-Франківської області. Цей проєкт триватиме до 1 січня 2024 року.

Поділитися: