Про резерви збільшення надходжень говорили на нараді в Коломийській податковій

28.05.2012
Про резерви збільшення надходжень говорили на нараді в Коломийській податковій

Захід відбувся за участю першого заступника голови ДПС в області, начальника управління податкової міліції Василя Роїка.

«Забезпечення ритмічного, стійкого, стабільного та прогнозованого наповнення державного і місцевих бюджетів є одним із пріоритетів роботи податкової служби, - зазначила відкриваючи нараду, начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька. За результатами січня-квітня колектив інспекції спрацював позитивно. До зведеного бюджету мобілізовано 54 млн. грн., це на більш як 10 млн. грн. більше відповідного періоду минулого року. Надходження ж податкових платежів до Загального фонду Державного бюджету склали 15,2 млн. грн., виконання розрахункової бази забезпечено на 106,2 відсотки. Зросли на 8,8 млн.грн. надходження до місцевих бюджетів».

Перший заступник голови ДПС в області, начальник УПМ Василь Роїк зауважив, що податкова служба перетворюється з фіскального органу на сервісну службу. Ключовою фігурою нової системи адміністрування податків має бути платник. Завдання ж підрозділів податкової міліції працювати системно з неплатниками податків. Що є додатковим резервом наповнення бюджетів.

Надзвичайно актуальним на сьогодні є питання легалізації доходів громадян. З метою не допущення втрат бюджету працівниками проводиться аналітична та роз‘яснювальна робота щодо обов‘язковості легалізації трудових відносин, щоб людина була працевлаштована, сплачувала податки та була відповідно захищеною на державному рівні.

На нараді також розглянуто питання щодо ефективності контрольно-перевірочної роботи, погашення податкового боргу, адміністрування податку на прибуток та податку на додану вартість.

Підводячи підсумки, керівник податкової інспекції Світлана Лубоцька зазначила, що для ефективного виконання завдань необхідно працювати над поліпшенням адміністрування податків, залучати всі наявні резерви: своєчасність і повноту сплати податків, скорочення податкового боргу в абсолютній величині, залучення до оподаткування незареєстрованих найманих осіб.

Сектор взаємодії із ЗМІ та

громадськістю Коломийської ОДПІ

Поділитися: