Впровадження антикорупційних цифрових інструментів і посилення кіберзахисту: Уряд ухвалив завдання Національної програми інформатизації

24.07.2023

Впровадження антикорупційних цифрових інструментів і посилення кіберзахисту: Уряд ухвалив завдання Національної програми інформатизації

Ухвалена постанова передбачає впровадження цифрових систем у держуправлінні та посилення кіберзахисту органів державної влади, фінансових установ, підприємств тощо.

Реалізація Національної програми інформатизації дасть змогу швидше впроваджувати цифрові технології, створювати, модернізувати й розвивати інформаційні та інформаційно-комунікаційні системи, засоби інформатизації, а також підвищувати кіберзахист критичної інформаційної інфраструктури. Це позитивно вплине на безпеку, результативність та ефективність роботи держорганів.

Зокрема, до завдань Національної програми інформатизації належить:

розвиток систем електронного документообігу

впровадження цифрових антикорупційних інструментів

модернізація системи управління державними фінансами

здійснення заходів щодо захисту інформації

побудова електронної комунікаційної мережі

забезпечення ефективного функціонування інформаційної системи правосуддя

створення та розвиток автоматизованих інформаційно-аналітичних систем у сферах охорони здоров’я, дорожнього господарства, освіти і науки тощо.

Окрім цього, до основних завдань входить розділ про запровадження цифрових інструментів, спрямованих на виконання заходів Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки. Вона передбачає створення, впровадження і розвиток цифрових інструментів для мінімізації корупційних ризиків та боротьбу з корупцією загалом.

Поділитися: