В українських школах розповідатимуть про права дитини

23.04.2024

В Україні учнів і учениць 5-11 класів навчатимуть прав дитини згідно з Європейською соціальною хартією. У межах проєкту розробили спеціальний навчальний урок, який отримав офіційний гриф Міністерства освіти і науки України.

Про це повідомили автори ініціативи – Асоціація інноваційної та цифрової освіти, передає “Укрінформ”.

Учителі, які проводитимуть урок з прав дитини для школярів і школярок муситимуть пройти спеціальний курс підвищення кваліфікації.

У деяких школах такі факультативні заняття вже почали впроваджувати з квітня 2024 року. Найближчим часом до проєкту долучаться ще 3 000 педагогів і 10 000 учнів та учениць з усіх регіонів України.

За словами голови Офісу Ради Європи в Україні Мачея Янчака ініціатива отримала схвальні відгуки й підтримку від європейських держав.

Як зазначають автори проєкту, він покликаний сформувати в учнів:

  • обізнаності у своїх соціальних правах, закріплених в Європейській соціальній хартії;
  • первинні навички захисту своїх прав та залучення до правозахисної діяльності, спрямованої на імплементацію європейських соціальних стандартів в України.

“Лише знаючи свої права, можна запобігти їх порушенню і боротися за їх дотримання, а тому реалізація такого проєкту є вкрай важливою для кожного українця, особливо для молодого покоління”, – наголосив омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець.

Поділитися: