ТИ ЯК? Дбати про своє ментальне здоров'я – така ж базова необхідність кожної людини, як і дбати про здоров'я фізичне

12.10.2023

В рамках підписаної декларації про співпрацю між Коломийською районною державною адміністрацією та Коломийським педагогічним фаховим коледжем Івано-Франківської обласної ради сьогодні, на базі коледжу за сприяння райдержадміністрації відбувся захід на тему «Збереження ментального здоров’я заради майбутнього». Учасниками заходи стали практичні психологи дитячих дошкільних закладів та освітяни територіальних громад району.

З вітальним словом на заході виступив голова Коломийської райдержадміністрації Любомир Глушков. «Програма збереження та зміцнення ментального здоров'я в умовах війни дуже на часі. Постійний стрес і тривоги негативно впливають на психоемоційний стан людей, дітей. Ситуація може ускладнитися в разі ненадання своєчасної необхідної допомоги», – наголосив очільник району. Також він додав, що програму втілюють у межах Всеукраїнського проєкту підтримки ментального здоров'я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олени Зеленської та завдяки об'єднанню зусиль місцевої влади, територіальних громад, експертів.

Поділилися знаннями та провели практичні тренінги для присутніх на актуальні теми «Як бути в ресурсі в умовах перманентного стресу» та «Самодопомога – складова ментального здоров’я» кандидатка психологічних наук, завідувачка навчально – виробничої практики Коломийського педагогічного фахового коледжу Івано-Франківської обласної ради Людмила Прокопів та сестра медична, тренерка з питань ментального здоров’я Коломийського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Олександра Федорович.

Присутні мали можливість не лише підвищити свої знання у цій сфері, але й отримати практичні навички, як побороти стрес і тривожність власними силами, а головне, як надати допомогу при потребі учасникам освітнього процесу.

На завершення заходу заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук подякувала тренерам та присутнім за активну участь у заході і зазначила, що турбота про ментальне здоров’я - це один із важливих напрямків роботи всіх гілок влади та побажала успіхів і сил всім у реалізації Регіональної програми ментального здоров’я населення на Коломищині.

Зустріч мала практичний характер та була насиченою позитивними враженнями.

Поділитися: