Світлана Онищук: Щоби допомагати внутрішньо переміщеним людям налагоджена співпраця із громадськими організаціями та міжнародними донорами

14.08.2023

У межах робочої поїздки міжфракційного депутатського об’єднання з питань ВПО відбулася зустріч з волонтерами, громадськими активістами та представниками міжнародних організацій, які на Прикарпатті опікуються ВПО. Про це розповіла голова обласної державної адміністрації- начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Очільниця області зазначила, що з перших днів повномасштабної війни на Івано-Франківщині налагоджена робота з координації, розміщення та всебічної підтримки українців, які, рятуючись від війни, прибували в нашу область.

"Переконана, що ми гуртом впоралися з цим викликом та наша спільна, добре скоординована робота дала надію на краще майбутнє людям, які через війну втратили все", - підкреслила Світлана Онищук.

Зауважувалося, що проведено понад 200 координаційних зустрічей та робочих нарад із міжнародними донорами, завдяки яким вдалося провести ремонти на об’єктах довготривалого перебування ВПО, облаштувати дитячі майданчики, навчальні, освітні простори для дітей, оснастити інтерактивні кімнати для їх навчання й дозвілля, забезпечити оренду житла для ВПО.

Переселенцям також надавалися необхідні продуктові набори, засоби гігієни, медикаменти, тверде паливо, побутова техніка, меблі та генератори для місць їх компактного проживання.

Мовилося й про організовану роботу соціальних їдалень, пунктів видачі допомоги (а це - продуктові набори, засоби гігієни, речі першої необхідності) та проведене навчання для фахівців соціальної роботи, освітян, медичних працівників, керівників центрів розміщення ВПО.

"Перед нами усіма зараз постав ще один виклик - допомогти внутрішньо переміщеним людям адаптуватися у новому середовищі, працевлаштуватися і знову стати на ноги. Переконана, що спільними зусиллями ми добре впораємося і з цим" - наголосила Світлана Онищук.

Поділитися: