Світлана Онищук провела нараду з керівниками структурних підрозділів ОДА

14.05.2024

Під час наради було обговорено низку важливих питань життєдіяльності області з керівниками структурних підрозділів ОДА, РДА, відповідних служб та голів територіальних громад.

Розпочали нараду з хвилини мовчання за усіма, хто поліг в бою за Україну, та з вручення нагород. Голова обласної державної адміністрації - начальниця обласної військової адміністрації Світлана Онищук вручила орден «За мужність» ІІІ ступеня захисникові з Рогатинщини Петрові Сандаловичу, який служить у 14 окремій механізованій бригаді.

Також за сумлінну працю відзначили держслужбовців, медиків.

Відтак розглянули питання порядку денного, де першим заслухали інформацію про стан доріг державного значення.

За даними Служби відновлення та розвитку інфраструктури в області, цього року з державного бюджету передбачено 397 млн гривень, з них 371 млн грн – на експлуатаційне утримання доріг державного значення. Зокрема, працюватимуть у 4 пріоритетних напрямах:

ліквідація деформацій та аварійної ямковості на дорожньому покритті. Йдеться про 182 км, на які спрямують 95 млн гривень;

недопущення передчасних руйнувань та забезпечення нормального технічного стану штучних споруд. Цьогоріч заплановано проведення ремонтних робіт на 14 мостах на понад 14 млн грн;

для безпеки дорожнього руху – 24,5 млн грн (мова йде про нанесення дорожньої розмітки, встановлення і заміна дорожніх знаків, відновлення розмітки пішохідних переходів, облаштування та ремонт бар’єрного огородження, світлофорів;

утримання доріг в зимовий період.

Також планується на автомобільній дорозі державного значення Татарів - Кам'янець-Подільський добудувати міст, на якому роботи розпочали ще у 2021 році, але через повномасштабну війну їх поставили на паузу, а також капітально відремонтувати ще один об’єкт, де вже тривають роботи.

Окрім того, частину пошкоджених доріг державного значення дорожні служби мають намір відновити за співфінансування з територіальними громадами. Щоправда, за умови наявності коштів. Адже передусім вільні ресурси мають бути спрямовані на потреби Збройних сил України.

Поділитися: