“Створено Захисниками”: Підприємство родини загиблого добровольця першим отримало право на використання бренду Мінветеранів для просування власної продукції

17.08.2023

Днями відбулося перше засідання комісії при Мінветеранів з питань укладення ліцензійного договору на використання обʼєкта авторського права – графічного зображення “Створено Захисниками”.

“Створено Захисниками” – проект Мінветеранів, що має на меті просувати ветеранський бізнес, зробити його видимим та впізнаваним. Назва бренду символізує всіх підприємців-захисників України, а також бізнес, який створюють вони, або члени їхніх сімей – поки ветеран знову пішов захищати Україну на фронт, а також родини полеглих Воїнів.

Відтак, на першому засіданні комісії було розглянуто заявку ФОП “Ольшанський Сергій Миколайович”. Господарство займається вирощуванням, переробкою та виробництвом продукції з кизилу. За результатами розгляду укладається ліцензійний договір на використання обʼєкта авторського права – графічного зображення “Створено Захисниками”.

Родина Ольшанських – власники найбільшого в Україні кизилового саду (понад 14 000 саджанців на 15 гектарах) – запустили у Запоріжжі цех із переробки сировини. Поки їхній сад, що знаходиться біля міста Токмак (Запорізька обл.) перебуває у тимчасовій окупації, Ольшанські продовжують розвивати власний бізнес, активно волонтерять та роблять свій внесок для деокупації України та рідної Токмаччини від російських загарбників.

Ідею висадити кизиловий сад для виробництва якісної та смачної продукції запропонував Сергій Ольшанський. Його підтримали дружина та діти, розподілили обов'язки – хто відповідає за виробництво, а хто за логістику, контакти та просування продукції.

Саджанці придбали ще у 2013 році в Криму, на становлення бізнесу пішло 7 років. Перший потужний промисловий об'єм врожаю вдалося зібрати у 2020 році.

А вже за два роки Токмак був окупований російськими загарбниками. Всі роботи у кизиловому саді Ольшанських зупинилися. Тоді захищати Україну пішов добровольцем син Сергія Ольшанського – Данило. Він загинув рік тому у бою на Запорізькому напрямку.

Наразі за садом на тимчасово окупованій території доглядають місцеві, про якесь виробництво навіть не йдеться. Але родина Ольшанських готова повернутися, привести його до ладу та відновити роботу, щойно території звільнять.

А поки новий цех із переробки ягід кизилу родина звела на околиці Запоріжжя. Будівельні роботи тривали 4 місяці. На підприємстві працюють 5 працівників. Ольшанські планують збільшувати потужності, впроваджувати нові технології, одночасно працюючи над просуванням культури виробів із кизилу. Вони вірять у Перемогу України і роблять все можливе для звільнення рідної домівки, щоб повернутися у свій родинний сад.

Зазначимо, що присутність бренду “Створено Захисниками” на українському ринку водночас спонукатиме інших ветеранів й ветеранок та членів їхніх сімей розпочати власну справу, а споживачів – купляти якісну ветеранську продукцію, або послуги, тим самим підтримуючи наших Захисників і Захисниць на шляху їхньої реінтерації до мирного життя.

Графічне зображення може використовуватися як на упаковці продукту, так і на етикетці чи на сайті виробника. Маркування продукції графічним зображенням “Створено Захисниками” сприятиме створенню “брендової ідентичності” товарів та послуг ветеранів.

Докладніше про те, хто має право на використання об’єкта авторського права – графічного зображення “Створено Захисниками” та необхідні документи – за посиланням.

https://mva.gov.ua/ua/news/stvoreno-zahisnikami-veterani-pidpriyemci-dlya-prosuvannya-svoyeyi-produkciyi-mozhut-vikoristovuvati-brend-minveteraniv

Поділитися: