Щоб бути готовими до всіх викликів сьогодення

27.03.2024

Начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков та заступник голови райдержадміністрації Нестор Печенюк взяли участь у практичних тренуваннях Коломийського районного управління Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

Коломийські рятувальники удосконалюють навички з гасіння пожеж на об’єктах з масовим перебуванням людей внаслідок повторного ракетного обстрілу. 26 березня такі практичні тренування з залученням пересувного Пункту управління відбулися в місті Коломия. За легендою навчань, внаслідок ракетного обстрілу, відбувся обвал конструкції будівлі місцевого ліцею із загорянням на площі 30 м кв.

Персонал ліцею, під час оголошення сигналу про повітряну тривогу перевів людей в укриття та викликав рятувальників. До місця події слідують пожежно-рятувальні підрозділи за підвищеним номером виклику, а також служби взаємодії, керівництво району та районного управління ДСНС, утворюється штаб з ліквідації надзвичайної ситуації та розгортається пересувний Пункт управління, який призначений для забезпечення автономної роботи органів управління та оперативного складу на місці виникнення надзвичайних ситуацій, в якому організовано онлайн-зв’язок зі всіма службами взаємодії, та з допомогою відеокамер та безпілотних літальних апаратів вивчається обстановка на місці надзвичайної ситуації. В цей момент, рятувальниками проводиться рятування людей з верхніх поверхів, ліквідація пожежі, та огляд місця пожежі та завалів на наявність потерпілих, а також проводяться роботи по розбиранню обвалених конструкцій будівлі.

Поділитися: