Президент підписав закон про службу в органах місцевого самоврядування

19.07.2023

Президент підписав закон про службу в органах місцевого самоврядування

18 липня 2023 року Президент України підписав Закон «Про службу в органах місцевого самоврядування» (законопроект № 6504 від 05.01.2022).

Як повідомлялося, основними новелами законопроекту є:

Захист працівників та гарантований нижній показник зарплати.
Прозора процедура конкурсного відбору.
Прозоре кар'єрне зростанні та робота основана на KPi.
Деполітизація процесів управління.
Прозорість та обов'язок оприлюднення премій.

Робота над цим законопроектом стала зразковою з точки зору пошуків компромісів з залученням усіх учасників реформи. Як відомо, з січня цього року за участі експертів та представників місцевого самоврядування відбулася низка засідань робочої групи парламентського Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, під час яких детально опрацьовувалася кожна норма законопроекту. Записи обговорень можна переглянути на ютуб-каналі Комітету.

Нагадаємо також, що нову редакцію законопроекту «Про службу в органах місцевого самоврядування» №6504 Верховна Рада прийняла в цілому 2 травня 2023 року.

У серпні 2022 року Рада Європи надала в цілому позитивний висновок до законопроекту. На думку міжнародних партнерів, цей законопроєкт - важливий крок на шляху до гармонізації положень державної служби та служби в органах місцевого самоврядування, його прийняття покращить поточну ситуацію.

Поділитися: