Отримання медичних послуг для внутрішньо переміщених осіб під час воєнного стану

25.07.2023

З моменту повномасштабного вторгнення рф в Україну на території району проживало 38373 внутрішньо переміщені особи, на сьогодні проживає 9728 осіб.

За інформаціями медичних установ Коломийського району, з початку воєнних дій, за медичними послугами до закладів, що надають первинну медичну допомогу звернулося 6507 внутрішньо переміщених осіб, до закладів, що надають вторинну медичну допомогу 17639 осіб.

2507 внутрішньо переміщені особи, уклали декларації з сімейними лікарями нашого району.

Зауважимо, що відсутність декларації з лікарем не є завадою для того, аби отримати медичні послуги в тому населеному пункті, де проживають внутрішньо переміщені особи.

Нагадаємо, що право внутрішньо переміщених осіб на надання необхідної медичної допомоги в державних та комунальних закладах охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами передбачено статтею 9 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб».

Надання первинної медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам в умовах воєнного стану врегульовано Наказом Міністерства охорони здоров’я від 17.03.2022 № 496 “Деякі питання надання первинної медичної допомоги в умовах воєнного стану”.

До слова, в Коломийському районі працює районна “мобільна бригада” з вирішення актуальних питань внутрішньо переміщених осіб, до роботи якої, при необхідності, залучаються медичні фахівці.

Поділитися: