Нарада щодо питань реалізації норм Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії»

25.04.2024

Сьогодні під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Ганни Кравчук відбулася нарада із відповідальними особами територіальних громад району, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації з питань реалізації на Коломийщині норм Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії».

Під час роботи присутні розглянули стан виконання зазначеного Закону в Коломийському районі, проаналізували проблемні питання у частині перейменування, демонтажу пам’ятників та пам’ятних знаків в територіальних громадах, заслухали інформації про ділянки історико-культурного призначення району, на яких знаходяться пам’ятки археології. Також в ході наради обговорили питання укладання охоронних договорів з власниками об’єктів культурної спадщини.

Наразі в Коломийському районі шляхом проведення реконструкції пам’ятників та пам’ятних знаків ліквідовано символи пов’язані з комуністичним режимом, а також внесено розпорядження про перейменування пам’ятників у восьми громадах, а саме: в Коломийській, Заболотівській, Снятинській, Печеніжинській, Чернелицькій, Нижньовербізькій, П’ядицькій, Підгайчиківській. Всього реконструйовано та перейменовано 21 пам’ятник та пам’ятний знак. Робота в даному напрямку продовжується.

За підсумками наради дані протокольні доручення.

Поділитися: