На Прикарпатті продовжується робота щодо забезпечення комфортних умов проживання для внутрішньо переміщених людей

06.07.2023

За участю заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко відбулося спільне засідання Кластеру з питань житла і непродовольчих товарів та робочої групи з питань забезпечення житлом Координаційного центру підтримки цивільного населення при облдержадміністрації.

Участь у його роботі також взяли заступник Івано-Франківського міського голови Віталій Федорів, керівники структурних підрозділів ОДА, профільні заступники райдержадміністрацій, представники міжнародних організацій та благодійних фондів, територіальних громад області.

Основною темою зустрічі стало обговорення можливостей реалізації проєктів соціального житла для внутрішньо переміщених людей; проектів оренди житла; проведення ремонтних робіт для покращення умов проживання у наявних місцях компактного проживання; будівництва дитячих будинків сімейного типу тощо.

За словами Людмили Сірко, сьогодні на території Івано-Франківської області проживає близько 150 тисяч внутрішньо переміщених людей. Саме тому існує нагальна потреба у забезпеченні їх максимально комфортними умовами перебування.

Під час засідання представники міжнародних організацій та благодійних фондів поділилися своїми напрацюванням та планами щодо проведення ремонтів та роздачі непродовольчих товарів, а також надали інформацію щодо можливості надання психосоціальної підтримки, оздоровлення дітей тощо. Окрім того, учасники кластеру обговорили поточну ситуацію щодо укриттів та їхнього облаштування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти. Наразі 440 закладів загальної середньої освіти мають облаштовані укриття. Також представники УВКБ ООН провели презентацію результатів експрес-оцінки ринку оренди житла в Івано-Франківській області.

Наприкінці зустрічі Людмила Сірко подякувала учасникам за активну участь у допомозі.

Поділитися: