Людмила Сірко: Люди, котрі вимушено покинули свої домівки, - Герої, які віднайшли сили почати життя з початку

20.06.2023

Сьогодні у палаці Потоцьких відбувся захід, присвячений Всесвітньому дню біженця. Організатори дійства - благодійна організація «Рокада», регіональним координатором якої є Олена Демірська.

За її словами, мета заходу – бути солідарними з тими людьми, котрі були вимушені покинути свою домівку внаслідок ведення активних бойових дій та шукати безпечне місце.

Долучилися до проведення заходу і заступник голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко.

Як повідомила посадовиця, робота обласної влади направлена виключно на те, щоб допомогти внутрішньо переміщеним людям облаштуватися на Прикарпатті, знайти роботу та адаптуватися до нових реалій.

«Люди, котрі вимушено покинули свої домівки, - Герої, які віднайшли сили почати життя з початку, тому певною мірою можемо брати приклад з їхньої сили та жаги до життя. Тільки у нашій області маємо сотні прикладів того, як люди покинули все, і тут, на Івано-Франківщині, починають наново відкривати бізнес, інтегруватися та навіть мати змогу допомагати іншим. З початку широкомасштабної війни на Івано-Франківщину прибуло близько 150000 ВПО. Станом на сьогодні на обліку в Єдиній інформаційній базі даних про внутрішньо переміщених осіб в області зареєстровано 130237 ВПО».

Додамо, що благодійний фонд «Рокада» є соціальним партнером агенції ООН у справах біженців і вже 20 років надає послуги біженцям, зокрема, з цього року внутрішньо переміщеним особам. Робота фонду направлена на поєднання громад, успішну інтеграцію та забезпечення потреб ВПО.

Сьогодні ж для учасників заходу організатори підготували комплексну програму, де учасники могли відвідати виставку-інсталяцію «Надія вдалині від дому» та виставку творчих робіт ВПО. Зокрема, організували майстер-класи, які провели представники з Херсонщини та Маріуполя.

Поділитися: