Для постраждалих жителів Херсонщини відправили 20 тонн гуманітарної допомоги

14.06.2023

Для постраждалих жителів Херсонщини відправили 20 тонн гуманітарної допомоги

Івано-Франківщина продовжує надавати допомогу постраждалим внаслідок підриву дамби на Каховській ГЕС.

13 червня 2023 року відправили черговий вантаж із 17 тоннами води, надувним човном, продукти харчування, засобами гігієни, кормами для тварин, одягом, резиновими чоботами та інші необхідними речами. Загалом сформували 20 тонн допомоги.

За словами заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Созоника, до збору гуманітарної допомоги долучилися місцеві підприємці, меценати та міжнародні партнери, зокрема із сусідньої Польщі, які відгукнулися на заклик голови обласної державної адміністрації -начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук про допомогу.

«До нас звернулася з проханням Херсонська обласна війська адміністрація, яка надала перелік необхідних речей для допомоги постраждалим від затоплення людям. Спільно з жителями Прикарпаття ми організували збір необхідного вантажу, який сьогодні поїде на Херсонщину, – повідомив Вадим Созоник. – Тільки спільними зусиллями ми можемо допомогти херсонцям вистояти і перемогти у цій війні».

Управлінець також зазначив, що Херсонщина сьогодні потребує значної допомоги, адже область практично знищена та пограбована окупантами. Чимало житлових будинків зруйновано, люди залишилися без даху над головою.

Тому Івано-Франківська ОВА звернулася до територіальних громад з проханням виділити субвенцію з місцевих бюджетів. Також мають на меті скерувати фінансовий ресурс і з обласного бюджету.

Слід додати, що на сьогодні в області є 1056 вільних місць для людей, які прибувають на Прикарпаття. Тут є все необхідне для комфортного проживання, людей забезпечують харчуванням. Наявний резерв одягу.

Нагадуємо, що збір необхідних речей для людей з Херсонщини триває. Просимо звертатися за адресою: вул. Грушевського, 21. Деталі дізнавайтеся за телефоном (+38 068 906 02 65).

Поділитися: