День Української Державності

28.07.2023

28 липня Україна вдруге відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року №423.

Українська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми героями.

У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав і докладає зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

В Коломийській районній державній адміністрації відбулися урочистості з нагоди відзначення Дня Української Державності та мистецька програма за участю аматорських колективів Матеївецької сільської територіальної громади.

Захід розпочався хвилиною вшанування пам’яті наших Героїв, захисників та захисниць, які віддали своє життя за суверенність та незалежність України.

З вітальним словом перед учасниками заходу виступили начальник районної військової адміністрації Любомир Глушков, голова Матеївецької територіальної громади Любомир Веселовський та заступник голови Коломийської районної ради Дмитро Самуляк.

Довідково. В усіх територіальних громадах Коломийщини пройдуть урочисті заходи, інформаційно - освітні, патріотично - виховні та інші заходи до Дня Української Державності.

Поділитися: