Державна підтримка громадам у наданні учням належного харчування у школах

15.10.2024

Громадам Коломийського району виділено 19 млн 462,0 тис гривень на забезпечення харчування учнів початкових класів у 2024 році.

Уряд ухвалив постанову від 4 жовтня 2024 року № 1145 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення харчуванням учнів початкових класів закладів загальної середньої освіти у 2024 році», якою затвердив Порядок та Умови надання субвенції.

Зазначимо, що дана постанова була ухвалена у межах Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року, яка передбачає забезпечення збалансованого і якісного харчування дітей у закладах освіти.

Учні початкових класів гімназій, ліцеїв та початкових шкіл забезпечуються одноразовим гарячим харчуванням відповідно до Порядку організації харчування у закладах, затверджених Постановою №305, вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів.

Найважливішою умовою для підтримки здоров’я, високої працездатності і витривалості людини є повноцінне і правильне харчування.

Здорове харчування школярів впевнено можна віднести до одного із основних факторів розвитку дитини!

Поділитися: