Реабілітаційних центрів на Прикарпатті побільшає

05.07.2024

Заступниця голови обласної державної адміністрації Людмила Сірко, директорка департаменту охорони здоров'я обласної державної адміністрації Олександра Бойчук, заступниця директора департаменту соціальної політики ОДА Уляна Миронюк зустрілися з очільницями Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» Світланою Фоміною та Донецької обласної організації Всеукраїнської організації «Союз осіб з інвалідністю України» Надією Паламарчук.

Під час зустрічі йшлося про обсяг проведених ремонтних робіт та облаштування реабілітаційного центру, підготовку закладу до відкриття, потреби та перспективи.

Зазначимо, що центр буде відкрито для людей з порушенням опорно-рухового апарату. За наявності направлення, там безкоштовно зможуть проходити реабілітацію як діти, так і дорослі з усієї України.

Реабілітаційні послуги надаватимуться і стаціонарно, і амбулаторно. Задля цього вже розгорнуто 16 ліжко-місць. Втім у планах збільшити цю кількість до 30.

Світлана Фоміна висловила подяку голові обласної державної адміністрації Світлані Онищук за сприяння у створенні центру, розповіла про проведений обсяг робіт та плани на майбутнє.

Додамо, що приміщення центру повністю облаштовано для перебування людей з інвалідністю. Тут встановлено підйомну платформу, облаштовано та укомплектовано відповідним сучасним обладнанням зали для фізичної реабілітації, кімнати для перебування, душові кімнати, санвузли, кухню. Створені комфортні умови перебування.

Людмила Сірко зазначила, що обласна влада сприятиме роботі центру: «Потреба у реабілітаційних центрах на Прикарпатті є чимала, оскільки з війни повертаються наш захисники, які отримали важкі травми. Я переконана, що заклад надаватимете якісні послуги усім, хто їх потребуватиме».

Поділитися: