Робочий візит в Матеївецьку територіальну громаду

19.06.2024

Сьогодні заступниця голови райдержадміністрації Ганна Кравчук разом із завідувачкою сектору роботи із зверненнями громадян райдержадміністрації Марією Прокопів відвідали Матеївецьку територіальну громаду.

Під час візиту основними темами обговорення були соціально-гуманітарні питання громади.

На порядку денному підготовка загальноосвітніх навчальних закладів до нового навчального року, зокрема облаштування захисних споруд, забезпечення мінімальних вимог для організації освітнього процесу в цих спорудах (наявність генераторів, запасів паливно-мастильних матеріалів, тощо), безпека учасників освітнього процесу відповідно до вимог розпорядження Кабінету Міністрів України від 07.04.2023 №301 «Про схвалення Концепції безпеки закладів освіти».

В Матеївецькій громаді функціонує 5 закладів загальної середньої освіти, з них 2 - опорні, 3 - філії. Навчалися в закладах майже 1000 учнів, з яких - 44 є випускниками 11 класу.

Громада розпочала активну підготовку до нового начального року, в 3 закладах облаштовані укриття (наявні ПРУ та цокольні приміщення), для 2 закладів, де відсутні укриття громада шукає альтернативу. Разом з тим, варто зазначити що громада розпочала будівництво захисної споруди, роботи планують завершити в цьому році.

Окрему увагу, було звернуто на реалізацію соціального проекту «Турбота про родину Героя», ініційованого головою обласної державної адміністрації Світланою Онищук. До слова, метою цієї ініціативи є підтримка родин наших полеглих Захисників і Захисниць, дітей та родин військовослужбовців.

В Матївецькій громаді соціальний проєкт «Турбота про родину Героя» реалізовується у кількох напрямках: дозвілля, відпочинок та оздоровлення.

За словами керівниці соціальних служб Тетяни Ілюк, діти з родин загиблих Герої України, військовослужбовців беруть участь у всіх заходах, що реалізуються в громаді. Нещодавно 32 дітей відвідали дитячу виставу «Чиполіно», 12 дітей стали учасниками майстер класу з розпису писанок, 40 дітей мали можливість побувати у парку історії Землі.

Ганна Кравчук зазначила, що турбота про родини загиблих військовослужбовців є пріоритетним питанням для місцевої влади.

Також, під час робочої зустрічі було проведено особистий виїзний прийом громадян.

Поділитися: