Українці зможуть легко відрізняти фейки від правдивих новин завдяки «Калькулятору фейків»

10.06.2024

Асоціація інноваційної та цифрової освіти та Детектор медіа, за сприяння МКІП і Національного демократичного інституту (NDI) розробили «Калькулятор фейків», який дозволяє будь-якому українцю, швидко з’ясувати щодо новин, які їх цікавлять – правдиві вони або фейкові.

«Україна бореться з ворогом як на військовому, так і на інформаційному фронті, тому вкрай важливо, щоб всі без виключення українці мали належний рівень медіаграмотності. Ми сподіваємось, що ця ініціатива буде ефективним інструментом для українців у боротьбі з фейками», – сказав т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Аби користуватись «Калькулятором фейків» не потрібно реєтруватись. Він працює цілодобово та безкоштовно. Ним зможуть також користуватись українці, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

Інструмент розроблено в межах Всеукраїнського проєкту «Інформаційна безпека», який, окрім «Калькулятора фейків», містить мультимедійний освітній курс підвищення кваліфікації у міжнародному форматі SCORM «Медіаграмотність», вебінари з медіаграмотності для окремих цільових аудиторій та тренінги для найактивніших учасників проєкту, які пройдуть у Києві, Хмельницькому, Тернополі та Луцьку впродовж літа.

Детальніше про інструмент та як їм користуватись — за посиланням

https://mcip.gov.ua/.../ukrayinczi-zmozhut-legko.../

Поділитися: