Нарада під керівництвом голови ОДА

22.05.2024

Низку важливих питань з життєдіяльності Прикарпаття обговорили на черговій нараді за участю керівників структурних підрозділів Івано-Франківської обласної державної та районних військових адміністрацій, відповідних служб та голів територіальних громад.

Розпочали з хвилини мовчання за усіма, хто поліг в бою за Україну. Далі відбулося вручення обласних нагород. З нагоди прийдешнього Дня Героїв відзначили захисників та захисниць, які сьогодні стали частиною команди облдержадміністрації.

Голова ОДА Світлана Онищук відзначила спортивні здобутки наших школярів. Днями відбувся обласний етап масштабних спортивних змагань «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги», переможцями якого стали 7 команд. Вони представлятимуть Прикарпаття на загальнодержавному рівні.

Опісля приступили до розгляду питань порядку денного, першим з яких було про виконання бюджету області за січень-квітень цього року.

Так, до зведеного бюджету області надійшло з урахуванням трансфертів понад 5,8 млрд грн, що на 669 млн грн більше, ніж за відповідний періоду минулого року.

Зокрема:
1,99 млрд грн – з податку на доходи фізичних осіб;
588 млн грн єдиного податку, який порівняно з торішніми показниками зріс на понад 56 %;
плати за землю – 292,2 млн грн.


Варто зауважити, на заходи, пов’язані з обороноздатністю держави, спрямовано 368,9 млн грн. Цього року передбачено загалом більше 1,1 млрд грн.

Сьогодні питання №1 – це наповнюваність обласного бюджету, кошти якого передусім спрямовуємо на обороноздатність країни та на забезпечення потреб захисників, які воюють за вільне майбутнє України та всього народу.

Поділитися: