Ваучер на навчання – підтримка конкурентоспроможності на ринку праці

22.05.2024

Щоб успішно працевлаштуватися або втриматися на робочому місці доводиться швидко пристосовуватися до динамічного темпу життя, вивчати нові технології, нове обладнання, нові процеси, а за певних обставин і зовсім змінювати свою професію.

Державна служба зайнятості має унікальну пропозицію для людей, які готові зробити ще один крок у своєму професійному розвитку – отримати документ, який дає право безоплатно підвищити свій освітньо-кваліфікаційний рівень, пройти перепідготовку чи підвищити кваліфікацію.

Такий документ видається для осіб, які не перебувають на обліку в службі зайнятості та відповідають певним вимогам. Детальніше ознайомитись з Постановою КМУ від 20.03.2013 року №207, яка визначає Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці, ви можете за посиланням https://is.gd/MZRK2L .

За допомогою ваучера люди можуть опанувати нові навички та професії, щоб знайти роботу, яка є затребувана на ринку праці. При цьому громадяни можуть самостійно обирати заклад освіти, в якому бажають навчатися. Ваучер на перепідготовку, підвищення кваліфікації та підготовку за іншою спеціальністю надається в розмірі не більше 10 прожиткових мінімумів.

До прикладу, від початку цього року на Прикарпатті можливістю отримати ваучер та пройти безкоштовне навчання скористалися вже 410 осіб, з яких 101 внутрішньо переміщена особа та 15 учасників бойових дій.

Нагадаємо, що для отримання ваучера вам необхідно:

- звернутися до будь-якого структурного підрозділу Івано-Франківського обласного центру зайнятості та повідомити про бажання отримати ваучер на навчання (контактні телефони та адреси за посиланням https://is.gd/u0nOYN).

- вибрати професію/спеціальність, за якою бажаєте навчатися. Ознайомитись з переліком професій/спеціальностей можна тут: https://is.gd/qjIfuw.

- подати до служби зайнятості необхідний пакет документів. Перелік документів тут: https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery.

- отримати позитивне рішення служби зайнятості щодо видачі вам ваучера.

- отримати ваучер.

- вибрати навчальний заклад.

- пройти навчання.

Повну інформацію щодо можливостей отримання ваучера на навчання можна отримати в будь-якому структурному підрозділі Івано-Франківського обласного центру зайнятості (контактні дані за посиланням https://is.gd/u0nOYN) або на офіційному порталі Державної служби зайнятості в рубриці «Ваучер» https://is.gd/6czbRh.

Поділитися: