Привітання зі святом Благовіщення Пресвятої Богородиці

25.03.2024

Дорогі краяни!

Сьогодні відзначаємо одне з найвеличніших церковних свят – Благовіщення Пресвятої Богородиці. Цього року ми вперше святкуємо його 25 березня, за новоюліанським календарем. В цей день ми згадуємо Біблійну подію, як Архангел Гавриїл приніс благу звістку про майбутнє народження Спасителя світу. Це – свято надії, чистоти, світла і духовної радості.

Протягом багатьох століть Пресвята Богородиця надихає людство до праведного життя, вселяє віру і надію в Перемогу добра над злом. У найскладніші дні України, її материнське піклування завжди було з Українським народом! Ще наш благовірний князь Ярослав Мудрий довірив Київ і всю землю України-Руси заступництву Божої Матері. Збудував на Її честь церкву Благовіщення на Золотих воротах, і з того часу Україна та наш працьовитий народ перебуває під захистом Пречистої.

В час теперішніх жорстоких подій ми особливо звертаємося до Діви Марії. Просимо опіки та захисту для наших Захисників і Захисниць, які рятують Україну від російської агресії. Просимо у Цариці Небесної благословення на Перемогу і відновлення миру на нашій рідній землі.

Нехай Матір Божа оберігає та захищає усі Українські сім’ї, зміцнює у витривалості й вірі, додає наснаги для нових звершень на благо Батьківщини.

Зі святом!

З повагою начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков

Поділитися: