Засідання Ради з питань ВПО при виконавчому комітеті Коломийської міської ради

01.03.2024

28 лютого 2024 року відбулося засідання Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при виконавчому комітеті Коломийської міської ради.

В засіданні взяла участь перший заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Любов Михайлишин, начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Марія Обушак, начальник відділу забезпечення взаємодії з органами місцевого самоврядування райдержадміністрації Ігор Королько, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Ірина Камінська.

Порядок денний був насиченим, а саме засідання - продуктивним. Члени Ради ознайомилися з Гугл формою, яку розробили фахівці БО "БФ Рокада" щодо правил призначення виплат для ВПО, що почнуть діяти з 1 березня 2024 року.

Такий наочний матеріал допоможе громадянам, які не звикли вчитуватися в нормативно-правові акти, але хочуть визначити, чи може їхня сім'я претендувати на виплату допомоги на проживання для ВПО за новими правилами.

Методичну консультацію надали: Лілія Єрмоленко - юрист БО "БФ Рокада", Ксенія Дичко - асистент керівника проєкту та Андрій Кузь - фахівець з взаємодії з органами влади БО "БФ Рокада".

Присутні отримали інформацію про програми підтримки та правової допомоги від БФ "Право на захист". Валерія Самарська - заступник координатора моніторингової програми - запросила громадян зі статусом ВПО звертатися до фонду за допомогою.

Андрій Ляшко - голова Ради з питань внутрішньо переміщених осіб при Коломийській районній державній (військовій) адміністрації, розповів про кількість створених в Коломийському районі Рад ВПО та запросив до співпраці.

Також Рада звернулася до голів територіальних громад Коломийського району з пропозицією направити звернення до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо продовження виплати допомоги для ВПО до кінця воєнного стану. Таке звернення вже було прийняте депутатами Коломийської міської ради 27 лютого 2024 року.

Поділитися: