Коломийщина відзначила 35-ту річницю виведення військ з Афганістану

15.02.2024

Мітинг-реквієм з нагоди Дня вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав та 35-ї річниці виведення військ з Афганістану відбувся сьогодні в Коломиї біля пам’ятника воїнам-афганцям за участю представників влади району та міста, ветеранів, військовослужбовців, родичів загиблих Героїв, духовенства, громадських активістів, волонтерів, жителів та гостей міста.

Духовенство ПЦУ та УГКЦ спільно звершили Панахиду за спокій душ полеглих воїнів-інтернаціоналістів. До меморіалу загиблим воїнам-афганцям поклали квіти. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто не повернувся додому з афганського пекла.

Голова Коломийської міськрайонної громадської організації «Українська спілка ветеранів Афганістану» Йосип Тодорів розповів про події афганської війни та подякував районній і міській владі за всебічну підтримку та допомогу.

Начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков у своєму виступі відзначив, що війна в Афганістані, яка тривала майже десять років і принесла смерть у тисячі українських родин, має нагадати всім, що найціннішим, що ми маємо – це людське життя.

Ветерани-афганці завжди займали активну громадянську позицію. Вони виборювали право на свободу і гідність і на Майдані Незалежності, і першими відправилися боронити країну в АТО/ООС, і багато з них зараз, під час повномасштабної війни, поряд з молодими вояками захищають Україну, даючи відсіч російським окупантам. Тож ми повинні пам’ятати всіх тих, хто з честю виконував свій службовий обов’язок в горах Афганістану, і хто сьогодні стоїть на варті нашої Незалежності й здобуває Перемогу, – наголосив очільник району.

Любомир Глушков подякував спілці афганців за допомогу і підтримку Збройних Сил України, за підтримку близьких загиблих побратимів і пам'ять про них. Також висловив слова вдячності всім воїнам, хто став на захист України, Захисникам і Захисницям, хто мужньо боронить нашу державу.

Завершилось пам’ятне віче спільним виконанням Державного Гімну України.

До слова, вже традиційно в цей день, за сприяння райдержадміністрації та районної ради, відбулися виїзди на могили загиблих воїнів-афганців в населені пункти району з метою вшанування пам’яті загиблих.

Поділитися: