«Різдвяна зірка пам'яті» в Спасо-Преображенському Угорницькому монастирі

17.01.2024

17 січня 2024 року на території Спасо-Преображенського Угорницького чоловічого монастиря відбувся поминальний захід «Різдвяна зірка пам'яті», присвячений вшануванню пам'яті загиблих Героїв, які віддали своє життя у боротьбі за свободу і незалежність Української Держави.

Поминальний захід проведений вже вдруге з ініціативи Високопреосвященнійшого Митрополита Галицького Андрія, керуючого Івано-Франківською Єпархією ПЦУ, начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук та начальника Коломийської районної військової адміністрації Любомира Глушкова.

Участь в заході взяли родини загиблих Захисників з Прикарпаття, численне духовенство, керівництво та працівники Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Коломийської районної державної адміністрації та районної ради.

У Свято-Введенському храмі монастиря Високопреосвященний Митрополит Галицький Андрій (Абрамчук) та Намісник обителі Преосвященний Єпископ Павло (Мисак) очолили Молебень за Україну та її військо. Наприкінці богослужіння повчальну проповідь виголосив владика Андрій. Начальник Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков щиро подякував Високопреосвященному Митрополиту Андрію за вагомий внесок у справу духовного відродження нації, увіковічнення пам’яті полеглих Захисників України та з нагоди 20-ліття відродження Угорницької обителі вручив Почесну відзнаку Коломийського району – медаль «За заслуги перед Коломийщиною» і Подяку голови районної державної адміністрації та районної ради. Такою ж Подякою нагороджено і Преосвященного владику Павла.

Далі на подвір’ї монастиря відбулося освячення додаткових стел Стіни пам’яті загального Меморіального комплексу з іменами та фотографіями загиблих воїнів. Опісля була відслужена Панахида за душі спочилих Українських Героїв, під час якої поіменно пом’янули кожного убитого Захисника та пролунав Дзвін пам'яті.

На завершення заходу зі словами вдячності та пошани до родин загиблих Героїв звернулася начальниця Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Керівництво області, району, територіальних громад, рідні загиблих поклали квіти та запалені лампади до стел загиблих Захисників.

Під час заходу поруч з храмами Угорницького Спасо-Преображенського монастиря функціонував Консультативний пункт фахівців галузевих служб Коломийського району для надання допомоги родинам загиблих, померлих та безвісти зниклих воїнів.

Дякуємо всім, хто долучився до організації та проведення заходу!

Поділитися: