Оголошено прийом творів на здобуття обласної премії імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького

16.01.2024

Управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської обласної державної адміністрації оголошує про прийом творів та робіт на здобуття обласної премії імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького в галузі духовної літератури, мистецтва та архітектури.

Оголошено прийом творів відповідно до розпорядження Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Івано-Франківської обласної ради від 23.12.2016 № 902/1050-р «Про затвердження Положення про обласну премію імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького».

Щорічно встановлюються чотири премії у номінаціях «духовне друковане слово», «образотворче та народне сакральне мистецтво», «реставрація сакральних об’єктів», «новостворені сакральні об’єкти».

Зазначимо, що цьогоріч матеріали здобувачів премії прийматимуть до 10 березня у відділі у справах національностей і релігій управління культури національностей та релігій ОДА за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21 ( каб. 111 та каб. 810); контактний телефон – (0342) 552661.

Вимоги до творчих робіт:

Премією імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького відзначають твори духовної літератури, мистецтва і архітектури, виконані на найвищому професійному рівні, які стали мистецьким надбанням, утверджують високі гуманістичні ідеали, збагачують історичну пам'ять народу, його національну свідомість та самобутність і стали видатною подією у мистецькому, духовному житті Прикарпаття.

На здобуття премії імені Патріарха Володимира Романюка та імені Митрополита Андрея Шептицького подаються:

  1. в галузі духовної літератури та мистецтва нові твори і роботи, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх двох років, але не пізніше, як за три місяці, до їх висунення на здобуття премії. При прийомі робіт в галузі духовної літератури та мистецтва нових творів і робіт надавати перевагу виданню, незалежно від носія з власною ISBN, що відповідає Міжнародному стандартному номеру книги (ISBN).
  2. в галузі архітектури - твори, завершені (здані в експлуатацію) за останні 10 років. Приймати твори у такому обсязі матеріалів: альбом формату А4, де мають бути: пояснювальна записка з характеристикою твору, обгрунтуванням його архітектурних, функціональних та інших якостей та техніко-економічними показниками; комплект фотографій об’єкта з натури (загальний вигляд, фасади, інтер’єри, їх деталі тощо).
  3. в галузі реставрації - дотримуватися Закону України «Про охорону культурної спадщини». Крім того, до матеріалів в галузі реставрації необхідно додати виконані роботи в натурі та після їх завершення; наявність документації, яка виконана і зберігається у відповідності до вимог нормативних документів в галузі реставрації.

На здобуття премії подаються:

  1. клопотання або заява учасника конкурсу про присудження премії з короткою характеристикою публікації (роботи);
  2. примірник публікації (роботи) на матеріальному та електронному носієві з підтвердженням його оприлюднення;
  3. копію паспорта громадянина України, а у разі висунення на здобуття премії колективу – копії паспорта громадянина України одного члена колективу, копію реєстраційного номера облікової картки платника податків.
Поділитися: