Низку важливих для області питань розглянули на нараді в Івано-Франківській ОВА

12.01.2024

Про облаштування додаткових пунктів незламності, ситуацію на дорогах Прикарпаття, особливості контрактування закладів охорони здоров'я з Національною службою здоров'я України та етапи декларування йшлося на нараді з головами районних військових адміністрацій, територіальних громад, керівниками структурних підрозділів Івано-Франківської ОВА та відповідних служб, яку провела очільниця області Світлана Онищук 11 січня 2024 року.

Розпочали захід з вшанування пам'яті про полеглих оборонців та вручення посмертної нагороди. Медаль «За заслуги перед Прикарпаттям» передали матері загиблого Героя з Івано-Франківщини Василя Вінтоняка.

Відтак учасники наради заслухали низку питань, зокрема, про роботу пунктів незламності.

Зазначалося, що у зв’язку з різким похолоданням в області вже розгорнули додаткові чотири мобільні пункти обігріву ГУ ДСНС, де можна зігрітися, випити теплого чаю та підзарядити телефони. Загалом на Прикарпатті, за інформацією начальника управління з питань цивільного захисту ОВА Володимира Стебницького, облаштовано 468 пунктів незламності, якими за добу скористались до пів тисячі людей.

Як зазначила керівниця області, усі пункти незламності мають бути доступними в будь-яку пору доби.

Варто додати, що з переліком пунктів незламності можна ознайомитися у застосунку Дія.

Що ж до ситуації на дорогах області, то слід відмітити, що Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Івано-Франківській області впоралася з викликами негоди, тож наразі на Прикарпатті всі дороги державного значення є проїзними.

Робота з розчищення доріг місцевого значення триває, проїзд забезпечений усюди.

За словами керівниці ДП "Дороги Прикарпаття" Лесі Вітовської, протяжність місцевих доріг в області – близько 3000 км. Вартість обслуговування під час негоди за добу становить 4-12 млн грн. Відтак особлива увага приділяється аварійно-небезпечним ділянкам доріг, а це – спуски та підйоми.

У випадку погіршення погодних умов напоготові - 136 одиниць спецтехніки та може бути залучено понад 300 працівників.

Поділитися: