Відбулися онлайн-наради щодо впровадження ветеранської політики

11.01.2024

Заступниця голови обласної державної (військової) адміністрації Людмила Сірко провела онлайн-наради з питань впровадження ветеранської політики із профільними заступниками Коломийської, Верховинської, Надвірняської, Косівської районних державних (військових) адміністрацій та керівниками територіальних громад у цих районах.

Йшлося про соціальну допомогу щодо підтримки військовослужбовців, ветеранів війни, членів їхніх сімей, родин загиблих (померлих, зниклих безвісти) захисників і захисниць України, отримання ними необхідної якісної соціальної підтримки у територіальних громадах. А також обговорили питання створення, а відтак і роботу структурних підрозділів у районах з питань ветеранської політики.

Людмила Сірко зауважила, що ці структури мають співпрацювати із ветеранською спільнотою, родинами захисників та захисниць, щодня підтримувати їх та надавати допомогу.

«Працюймо заради розбудови системи підтримки кожного ветерана на шляху його повернення від військового до цивільного життя у своїх громадах», - підкреслила Людмила Сірко.

Серед головних напрямів діяльності на поточний рік визначено «Державну ветеранську політику», формулою якої є турбота про ветеранів та повага до них.

«Щоденних завдань у цьому напрямку дуже багато, оскільки наші воїни, їх родини щодня потребують допомоги з боку влади як обласної, так і місцевої. Важливо співпрацювати із громадськістю, волонтерами та благодійними фондами, а також побудувати ефективну комунікацію з військовими частинами. А співпрацюючи разом, ми досягнемо необхідних результатів», - наголосила посадовиця.

Мовилося й про надання медичної допомоги, реабілітаційних послуг ветеранам, опрацьовували алгоритми забезпечення Захисників технічними та іншими засобами реабілітації, підготовки фахівців у сфері медицини, соціальної роботи, психології, а також впровадженням проєктів щодо створення ветеранських хабів, де наші захисники матимуть можливість отримати необхідні консультації та послуги.

Поділитися: