Привітання голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлани Онищук

31.12.2023

Дорогі прикарпатці!

Завершується ще один рік нашої незламної боротьби за незалежність та свободу, рік, який вкотре показав, що лише в єдності ми можемо вистояти у цьому запеклому протистоянні.

365 днів про Україну говорили в кожному куточку планети. І все це завдяки нашим оборонцям, мужністю і силою духу яких захоплюються в усьому світі та пишаються в Україні. Саме завдячуючи нашим воїнам, ми майже 700 днів відважно боремося за своє майбутнє.

Сьогодні найщиріші слова вдячності Вам - наші військові! Ви даєте змогу жити, попри війну народжувати нове покоління українців, працювати на своїй рідній землі задля миру та Перемоги, яка обов’язково буде!

На жаль, війна - це завжди біль та горе для родин, чиї рідні не повернулися з фронту. Низько схиляємо голови у скорботі за Героями, які полягли у бою. Щирі співчуття батькам, дружинам і дітям...

Хочу запевнити родини полеглих воїнів, що ми не залишимо нікого наодинці з бідою, будемо надалі допомагати та підтримувати.

2023 рік був складним для кожного, проте ми не опустили рук, а разом зробили багато добрих справ. Ми продовжували приймати релокований бізнес, давати прихисток дорослим та дітям, котрі прибували з окупованих територій. Спільно з міжнародними партнерами та благодійними організаціями, з якими провели понад 120 зустрічей, створили в області кілька десятків прихистків для переселенців, забезпечили їх технікою та меблями, відремонтували реабілітаційні відділення для поранених бійців. Для діток полеглих воїнів з Прикарпаття ми започаткували соціальний проєкт "Турбота про родину Героя", завдяки якому вдалося організувати відпочинок для 200 родин. Для батьків Героїв провели низку пізнавальних екскурсій нашим мальовничим краєм. Висловлюю вдячність всім партнерам, котрі відгукнулися на цю ініціативу.

Щирі слова подяки Президенту України Володимиру Зеленському за всебічну підтримку області, особливо у забезпеченні наших медичних закладів високоякісним обладнанням, Уряду, народним депутатам України, депутатському корпусу обласної ради за підтримку ініціатив обласної державної адміністрації та допомогу нашому війську. Завдяки обласним програмам підтримки військових вдалося придбати та передати у зону проведення активних бойових дій чимало техніки, транспорту, тактичного обладнання, яке вкрай необхідне для боротьби з ворогом.

Окремі слова подяки людям доброї волі Івано-Франківщини, котрі активно долучилися до проведення благодійних аукціонів на підтримку Збройних сил України, всім працівникам обласної державної (військової) адміністрації, райдержадміністрацій, територіальних громад, волонтерам, медикам за порятунок життів, освітянам за роботу з школярами поміж сиренами, всім жителям нашого краю за допомогу та підтримку війська. Не зупиняємося на досягнутому і продовжуємо спільно допомагати нашим захисникам гнати ворога з рідної землі.

Висловлюю вдячність духовенству нашого краю за щиру молитву до Господа про Україну та наших мужніх воїнів. Спільно, незважаючи на війну, цього року ми змогли відкрити новий паломницький центр на Заболотівщині, провести низку прощ, під час яких усі разом молилися за збереження миру та Перемогу нашого народу. Нам є що відстоювати і за що боротися – унікальну культуру, багатовікові традиції, віру, які нікому не зламати, та давню героїчну історію. Як приклад, цьогоріч ми відзначили 1125-річчя з часу першої згадки про одне з найдавніших міст - Галич, яке свого часу було центром Галицько-Волинської держави – одного із наймогутніших князівств.

Дорогі краяни! Залишаються лічені години до нового 2024 року, який, сподіваємося, принесе нам усім таку омріяну Перемогу.

Нехай усі негаразди залишаться в минулому, а на нашу землю прийде мир і спокій.

Дякуємо Господу, що не дав нам зневіритися у власних силах, допоміг подолати страх перед темрявою, не дав зійти зі шляху, що веде до Перемоги.

І хоч наш запеклий ворог продовжує атакувати мирні міста та села, ми не втрачаємо віри у перемогу добра та справедливості. Бо нікому не знищити наше одвічне прагнення бути вільними!

Вітаю всіх із прийдешнім Новим 2024 роком! Нехай він стане щасливим, мирним, переможним та Богом благословенним!

Поділитися: