Прийнято низку постанов для додаткової соціальної підтримки громадян під час війни

28.12.2023

Сьогодні Уряд ухвалив низку постанов для додаткової соціальної підтримки під час війни пенсіонерів, ветеранів війни, працівників критичної інфраструктури та інших категорій населення.

Які зміни запроваджені?

  • Ухвалено Порядок призначення і виплати одноразової грошової допомоги працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовцям органів місцевого самоврядування за шкоду життю та здоров’ю, які отримані внаслідок війни рф проти України.
  • Також прийнятий порядок, який спростить призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни (осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій, учасників війни) та членів їх сімей.
  • Якщо людина, яка належить до зазначених категорій, не може самостійно подати заяву на призначення пільги на ЖКП, з травня 2024 року це зможуть зробити члени її родини. При цьому, замість існуючих двох окремих заяв, буде можливість подавати єдину спрощену заяву.

Продовжений до 31 березня 2024 року термін фізичної ідентифікації для пенсіонерів, які стали ВПО до повномасштабного вторгнення, тобто до 24.02.2022 р. Ідентифікацію можна пройти як у відділенні Пенсійного фонду чи Ощадбанку, так і віддалено, через електронний кабінет ПФУ або відеоідентифікацію.

Більше про прийняті зміни – за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/23396.html

Детальніше про кожну з них – розповідатимемо далі на наших ресурсах.

Поділитися: